När C fyllde år i söndags så bakade jag först två dajmtårtor och sen va jag tvungen att testa ett recept på en kaka som jag smakade förra veckan. Den va super duper god, om man gillar lakrits och citron vill säga. Så här kommer recepten:
Citron och lakritskaka
75 g smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 msk rivet citronskal
4 Käck eller kick
Topping:
3 dl vispgrädde
lemoncurd
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt smör, mjöl och citronskal. Häll i smord och bröad form.
Klipp Käck-bitar och strö över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Låt kakan svalna. Vispa grädden och smaksätt med lemoncurden, efter smak. (några matskedar)
Dajmtårta
150g hasselnötter, malda
1 tsk bakpulver
2,5 dl florsocker
4 äggvitor
4 äggulor
1 dl socker
3dl vispgrädde
1 dubbeldajm
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda de malda nötterna, bakpulvret och florsockret. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ned äggvitorna i nötblandningen, häll i en form med löstagbara kanter. Grädda i 25 min.
Vispa under tiden äggulorna och sockret i en bunke och vispgrädden i en annan. Krossa dajmen. Häll äggvispet i grädden ihop med den krossade dajmen, blanda om. Häll detta över den avsvalnade nötbotten och sätt in i frysen. (görs med fördel dagen innan)
LÅT ER VÄL SMAKA!!
2 kommentarer:
mmm nu kan vi baka gotting =)
Det är så att det vattnas i munnen:) Måste provas!
Skicka en kommentar