Det blir våfflor till lunch, med färska hallon och vispgrädde!
LCHF-våfflor med mandelmjöl
Ingredienser
- 5 dl mandelmjöl
- 3 dl vispgrädde (med 40 % fett)
- 6 ägg
- 25 gram smör
- Färska bär (till servering)
- Lite mer vispgrädde (till servering)
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en mikrovågsugn.
- Vispa ihop äggen och vispgrädden till en smet i en skål.
- Rör ner mandelmjölet i äggsmeten och blanda tills smeten blivit slät.
- Rör ner det smälta smöret i smeten.
- Stek våfflorna i ett vanligt våffeljärn.
- Vispa grädden som ska användas till serveringen.
- Servera våfflorna tillsammans med de färska bären och den vispade grädden.
(recept lånat här)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar